5 iunie 2008 – Ziua Mediului

APNMM a participat la Bucureşti in data de 5 iunie 2008 la acţiunea organizată de UNDP (the United Nations Development Programme) şi de UNIC (the United Nations Information Centre) cu ocazia Zilei Internaţionale a Mediului.

Invitat la acest eveniment a mai fost şi reprezentatul ONU în România, domnul Jan Sorensen.

Au fost supuse atenţiei probleme de mediu, precum tăierile de păduri, subliniindu-se necesitatea schimbării atitudinii şi percepţiei faţă de mediu prin conştientizarea faptului că schimbările de mediu sunt dăunătoare.

Cu această ocazie membrii celor două administraţii s-au putut cunoaşte mai bine, cu atât mai mult cu cât ambele echipe au in desfăşurare un proiect UNDP/GEF.

Fiecare dintre ele a prezentat informaţii despre parc reuşind să atragă interesul asupra zonei de unde provine. Echipa din partea APNMM a prezentat zona din punct de vedere al biodiversităţii şi din cel cultural.Promovarea parcului a fost susţinută prin prezentarea de materiale informative cu tema „Ocrotiţi Ţestoasa Dobrogeană”.

Acţiunea s-a desfăsurat în prima parte a zilei la terasa Green Hours şi a continuat în a doua parte în Parcul Carol.

Tradiţiile populare din jurul PNMM au fost prezentate prin cantece şi dansuri de primarul localităţii Luncaviţa, Ştefan Ilie, şi echipajul „Jeica” din localitatea  Cerna , caştigătoarea concursului organizat anual de administratia parcului, „Tradiţii, oameni şi natură”.